lördag 31 oktober 2009

Jag är tydligen konstig

Chokladkakor, te, massvis med musik i lurarna. Det pågår tydligen en fest på korridoren. Det hade jag helt missat. Jag älskar mina hörlurar!

Och jag har gått igenom anteckningarna om labbrapportsskrivande för PS370, också känd som "Skills for Physicists" eller kortare "Skills". Nu sitter jag och läser min Introduction to Astronomy and Cosmology. Den luktar trycksvärta och har fina bilder och är mycket intressant. Vilket ytterligare bevisar att jag är på helt rätt plats, även om jag får smådoser av hemlängtan av och till.
Men grejen med det är väl närmast att jag inser att hemlängtan inte kommer att gå över för att jag kommer "hem". Det jag saknar är mina vänner, mina föräldrar, min familj, våra traditioner. Allt det som fanns i mitt liv tidigare. Men det finns inte nödvändigtvis kvar.
Det som är problemet i interaktionen med människor här är att jag, än så länge, står utanför deras kulturella kontext. När jag kommer tillbaks hem kommer jag vara på väg att stå utanför -deras- kulturella kontext istället.
Nåväl, jag trivs här. Och det är bra.

Jag har så mycket småsaker som jag konstaterar hela tiden.
LGBT Soc är i nuläget min främsta bas för socialiserande, och det blir nog bra. Där är många ytliga jävlar som i ärlighetens namn inte har en aning om vad de pysslar med, och några typer som bara är obehagliga. Men där är också människor som man kan föra genomtänkta resonemang med, och det uppskattar jag.

And someone way better than Santa Claus is coming to town!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hi, please use a nick even if you go anonymous, it makes conversations easier.
Also, do attempt to be kind in your comments!