onsdag 4 september 2013

Amaretto-havre-och-vaniljfudgekakor

Jag rekomenderar att du inte provar det här receptet - det pannkakade och istället för fudge-fyllning så blev det fudge-botten.


170 g smör - smält
I bunke:
Smör
3 dl socker
Mörk sirap - ingen aning hur mycket. För smak.
Rör ihop.
2 ägg. Runstempererade.
Rör ihop.
Amaretto - lagom.
Rör ihop.
0,5 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk salt
Rör ihop.
~3 dl mjöl.
Rör ihop.
3,5 dl havregryn.
Rör ihop.
Mjöl efter behov, upp till 1,5 dl till.
Rör ihop.
Ställ i kyl ~20 minuter.

Kvarta bitar vaniljfudge från karamellkungen.

Sätt ugn på 175 centigrades.
Plåt + bakplåtspapper.
rulla degen i kulor ~4 cm i diameter.
Peta in bit vaniljfudge i degen.
Rulla till kula - utan skarvar.
Placera med 5-7 cm mellanrum på plåt.
Baka 6 minuter, rotera plåt 180 grader i xy-planet, baka 6 minuter till.

Låt svalna.

Ät.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hi, please use a nick even if you go anonymous, it makes conversations easier.
Also, do attempt to be kind in your comments!